header

Bedrijfsopvolgingsregelingen

Bedrijfsopvolgingsregelingen

Een bedrijfsoverdracht kan zich zowel binnen de familiesfeer als daarbuiten afspelen. Het is goed om te weten dat er diverse fiscale faciliteiten beschikbaar zijn om eventuele fiscale claims zoveel mogelijk te beperken. TEKZ Belastingadviseurs kent deze faciliteiten en zal, indien nodig, hierop voor uw specifieke situatie een beroep doen.

Onze werkzaamheden bestaan in dit verband o.a. uit:

  • Toepassing fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten (BOR):
    In zowel de schenkbelasting, erfbelasting als inkomstenbelasting zijn specifieke fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten beschikbaar, welke er bij juiste toepassing voor kunnen zorgen dat een bedrijfsoverdracht fiscaal geruisloos (zonder afrekening) kan worden gerealiseerd.
  • ‘Next generation’ planning:
    bij familiebedrijven komt vaak de vraag naar voren wanneer de jongere generatie het stokje van de huidige eigenaar gaat overnemen. Wij kunnen de familie hier terzijde staan met het beantwoorden van alle relevante vragen en het opzetten van de juiste fiscale structuur om de opvolging succesvol te stroomlijnen. Dit gebeurt veelal in combinatie met advisering op het gebied van estate planning.

Onze specialisten