header

Teruggaaf BTW op zonnepanelen

-99Bade Tekz 101116-1

Teruggaaf BTW op zonnepanelen

Zonnepanelen gekocht of dat van plan? Misschien heeft u recht op een belastingteruggave.

De belastingrechter heeft eind 2017 een belangrijke uitspraak gedaan over de teruggaaf van BTW die in rekening is gebracht bij de aanschaf van zonnepanelen. Particulieren die zonnepanelen hebben aangeschaft, maar de BTW daarover nog niet hebben teruggevraagd, kunnen dat alsnog doen.

Die particulieren kunnen zich aanmelden bij de Belastingdienst, die de mogelijkheden om BTW terug te vragen heeft verruimd. Normaal gesproken moet zo’n teruggave binnen vijf jaar worden aangevraagd. Maar nu is het ook mogelijk dat te doen als de zonnepanelen in 2013 of eerder zijn aangeschaft.

Dit geldt ook voor de eigenaar van zonnepanelen die zich pas ná de aanschaf bij de Belastingdienst heeft aangemeld. Die heeft de bij de aanschaf betaalde BTW tot nu toe nog niet kunnen terugvragen, maar mag dat nu alsnog doen.

De Belastingdienst stelt speciale formulieren beschikbaar om deze bijzondere teruggaven alsnog aan te vragen.

Heeft u in het verleden zonnepanelen aangeschaft en de daarbij betaalde en de daarbij betaalde BTW nog niet teruggevraagd? Of overweegt u zonnepanelen aan te schaffen en wilt u weten of u voor een belastingteruggaaf in aanmerking komt?

Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op, wij bekijken graag samen met u of u geld terug kunt vragen.

Stel een vraag: 

104/162
-99Bade Tekz 101116-1

Teruggaaf BTW op zonnepanelen

Teruggaaf BTW op zonnepanelen
104/162