• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Conserverende aanslag pensioenaanspraak houdbaar?

Op het moment dat iemand emigreert naar het buitenland, krijgt hij/zij mogelijk te maken met het fenomeen van de “conserverende aanslag”.
De conserverende aanslag kan opgelegd worden ter zake van het hebben van een aanmerkelijk belang of terzake van het binnen de BV opgebouwde pensioen in eigen beheer.

Lees meer...

Fiscale eindejaarstips

Met het einde van het jaar in zicht, is dit een goed moment om na te gaan of u op fiscaal gebied nog actie moet ondernemen. Voor sommige zaken kunt u niet wachten tot 2018, maar andere zaken vragen juist om uitstel tot in het nieuwe jaar. In ieder geval zijn er diverse veranderingen die om aandacht vragen. Welke dat zijn, leest hier u in deze eindejaarstips.

Speciale aandacht vragen wij u voor:
- Koop nog in 2017 uw PEB af (pagina 6)
- Decertificeer aandelen vóór 2018 (pagina 8)

Lees meer...

CD van jou, cd van mij (of toch niet)…

Per 1 januari 2018 treedt een nieuwe regeling voor het huwelijksvermogensrecht in werking. Deze nieuwe regeling gaat gelden voor huwelijken die na 1 januari 2018 worden gesloten. Deze wijziging van het huwelijksvermogensrecht heeft belangrijke gevolgen voor de vermogensrechtelijke positie van echtgenoten (en geregistreerde partners).

Lees meer...

Niet afgedragen LB mocht DGA wel verrekenen

Als loonbelasting is ingehouden bestaat recht op verrekening met de inkomstenbelasting. Niet van belang is of de loonbelasting daadwerkelijk is afgedragen en of de belanghebbende te goeder of kwader trouw was ter zake van de inhouding.

Lees meer...

Wetsvoorstel tot afbouw Wet-Hillen ingediend

Het nieuwe kabinet maakt vaart met de afbouw van de Wet-Hillen. Staatssecretaris Snel heeft op 3 november het wetsvoorstel hiertoe ingediend. Het regelen van de afbouw in de systemen van de Belastingdienst kost namelijk de nodige tijd.

Lees meer...

TEKZ Belastingadviseurs

072 515 81 17

KVK:

37158306